Лечебен масаж в Rade Center

Има няколко възможни начина, по които е възможно облекчаването на пациентите в зависимост от причината за проблема им.

В тази статия ще ти представя какво можеш да откриеш като методи за лечение в център за лечебни масажи – Rade Center – София – ул. Пиротска 66


Лечебен масаж – Юмейхо терапия – скелетно-мускулатурно въздействие

Юмейхо терапията е лечебен масаж от групата на азиятските масажи като Шиатцу, Тай масаж, Китайски масаж, Акупресурата, Аюрведа масажи и др. Метода е създаден от Масаюки Сайонджи през 1981 година на 20ти век – тогава той основава Международният институт по превентивна медицина в Токио, Япония, с което се поставя официалното планетарно разпространение на метода. Други наименования зa метода са Божествен масаж, Сайонджи масаж и Източен специален лечебен масаж. Извършва се върху масажно матраче на земята. Представлява прилагане на комбинация от похвати за отпускане и наместване на тялото на пациента, спрямо неговите оси на симетрия. Целта на метода е да възстанови относителната вътрешна симетрия в цялото тяло, подобрявайки симетрията в скелетната структура и уравновесяване тонуса на мускулатурата. Уникалното на тази терапия, е че има своя собствена теория за Центъра на тежестта, която може да се използва за диагностика и превенция против специфичен наборот възможни заболявания. Според тази теория на Юмейхо – има три типажа хора (ляв, десен и комбиниран), като всеки типаж е склонен да развива комплекс от характерни изменения в тялото и болести.

За пример ще разгледаме Десен типаж. При него се наблюдава слабост в десен крак, с течението на годините хората са склонни да губят килограми и им е трудно да ги задържат. Качването на килограми е неуспешно без външна помощ. Те са високи, при тях преобладава диарията като храносмилателно нарушение, болнави са и са зиморничави. Лицата им са впити. Без значение дали са мъже или жени имат изменения в червата, раздразнение на дебелото черво и често имат занижена дейност на черният дроб. Хемороидите често ги тормозят, а жените от този тип страдат два пъти повече от гинекологични заболявания. Редовно настиват и като цяло им се отразяват зле дългите пътувания, дългите разговори и студеният вятър. Морският бриз, (който е студен и влажен) им довежда артрит и ревматизъм. Повече за Юмейхо типажите прочетете тук.

Хората от десен типаж всъщност могат да превентират изброеното, като прилагат лечебният масаж Юмейхо терапия един-два пъти в месеца. За хронични състояния се пропоръчва консултация с Юмейхо терапевт за изготвяне на програма за терапии и упражнения, които да се прилагат самостоятелно от човека в домашна среда. В Rade Center можете да се консултирате безплатно с Юмейхо терапевт 3та степен Радостин Русев.


Лечебен масаж – Балканско газене – мускулатурно въздействие

Лечебен масаж - Балканско газене
Лечебен масаж – Балканско газене

Балканското газене е класически лечебен масаж използван както в България, така и на целият Балкански полуостров. През 2019 година всеки втори запитан е имал в семейството си някой, който го е използвал или някой, който го е правил за него или запитаният го е прилагал на друг. Говорим за онзи лечебен масаж, при който един стъпва с крака върху гърба на пациента и меси с краката си. Обичайно се молят деца да се „разходят“ по този начин по гърба на своите претоварени роднини. Причината е, че те са по-леки и е по-трудно да причинят травма. Целта на този лечебен масаж е цялостно да стимулира кръвообращението на пациента. Има силно отпускащ ефект за мускулите. Обучен терапевт – специалист постига същият ефект бързо и умело без значение от своите килограми и може да го приложи по цялото тяло. Както отпред така и отзад по краката и по ръцете. Извършва се върху масажно матраче на земята.

Уникално добро приложение има при настинка, схванатост, синузит и главоболие причинено от преумора. По време на самият лечебен масаж се освобождават щедри дози ендорфин – „хормона на щастието“ и хората, които го ползват всъщност се наслаждават. За пристрастеност не може да се говори, защото ендорфина е естествено произвеждан от тялото хормон.


Лечебен масаж – Дълбокотъканен масаж – мускулатурно въздействие

Този масаж е разновидност на Класическият масаж – още известен като Шведски масаж. Предимството на тази разновидност е, че набляга на определени места за стимулиране и отпускане на подкожието. Всички напегнати мускулни вериги се раздвижват. Ефекта е цялостно отпускане i relaksirane. В Rade Center този лечебен масаж довежда често до заспиване върху масажната маса. Използва се при него масажно масло и се извършва върху масажна маса. Може да се приложи на цяло тяло. В Rade Center използваме няколко вида масла, едно от което е Сусамово масло. То има изразени ползотворни свойства особено ценни за лечебните масажи. (повече за това масло можете да прочетете от този линк). От него можете да си набавите в Rade Center.

Приложението на този лечебен масаж е при хора с оплаквания в гърба като схванатост, плексити, мускулна треска, сколиоза, разтеьения. Оказва се, че програмистите често имат нужда точно от такъв вид лечебен масаж, защото стандартния се оказва неефективен за техните натоварвания в раменете и шията. Цялостното отпускане допълнително им помага да се възстановят от напрегнатото и забързано ежедневие.


Лечебен масаж – Развръзване на Емоционални блокажи – нервологично въздействие

Това е рядко предлагана комбинация, с която се гордеем в Rade Center. Лечебен масаж обединяващ ползите от акупресурата и въздейстието върху конкретни нервни окончания за справяне с емоциите.

Депресия, стрес, трескавост, подтиснати емоции, слаба концентрация, слаба памет – всичко това може да бъде подобрено. Цялостният лечебен масаж проследява нервологичните пътечки и стимулира протичането на електросигналите по тези пътечки. Усещанието не е като нищо друго. След такава процедура човек се усеща завършен и спокоен в собствената си кожа. Рядко човек има възможност да се задълбочи в такива детайли в собственото си тяло. Да усети всяка фибра на всяка част от единното си цяло и да подреди всичко разместено обратно на мястото си.

Хората преминали през този лечебен масаж споделят за дълбоки и съкровенни усещания, като това най-накрая да плачат за изгубеният си близък, който преди не са можели да оплачат. Говорят за намаляне потока бомбандиращи мисли до така степен, че са в състояние отново да чуят Тишината. Имахме пациент, който използваше този лечебен масаж за да подобри връзката с приятелката му. Сега те двамата се готвят за сватба. Редовно пациентите ни се връщат към травматични случки от детството си и най-накрая намират щастливата развръзка, осбождавайки емоционалният товар. Не веднъж пациенти избухваха в необуздан смях, разтоварвайки „камъка висящ на шията им“.


Лечебен масаж – Масаж с бамбукови пръчки – лимфатично въздействие

Лечебен масаж - Бамбукови пръчки
Лечебен масаж – Бамбукови пръчки

Този лечебен масаж е особено ефективен и има своето запазено място в Rade Center. Приложимо е на цялото тяло. На пръв поглед човек може да си помисли, че това е „биене с пръчки“ и че „боли излишно много“. Вглеждайки се внимателно ще различим азиатските корени на това масажно изкуство. Ще разберем че за да се приложи ефективно е необходим терапевт специалист, който умело да го приложи без да причинява вреда. Целта е да се подобри циркулацията на лимфата в тялото. Както знаем Лимфната система е неизменна система за нашето здраве. Тя действа като канализация за тялото и филтрира кръвта – събирайки и отстранявайки всички отпадни продукти от мускулите и тъканите, мъртвите клетки, млечна киселина от работата на мускулите, повредени протеини, вируси и др. Тя се задвижва единствено пасивно от сгъването и разгъването на мускулите. Това е причината сутрин да сме по-сковани и подпухнали – защото лимфната ни система почти не работи докато спим. Нужно е да се раздвижим с физически упражнения, за да я активизираме.

Чрез този лечебен масаж може да се постигнат резултати като този да се намали обиколката на бедрото с 5 сантиметра при мускулатура, задържаща вода. Подобрявайки лимфната циркулация на тази проблемна зона се постига естествено възстановяване на тъканта. Кожата се изглажда и се възвръща мускулният тонус. Общата обиколка се редуцира и става по-трудно да се увеличи отново.

Важно е да се подчертае, че това НЕ Е антицелулитна процедура, където се премахва целулита. Често се бърка Целулит със неефективна лимфна циркулация, тъй като и двете правят цели зони от тялото да изглеждат подпухнали, кожата „да изглежда като портокалена кора“, а усещането да е за излишна тежест и вътрешно натоварване. Целенасочено разбивайки целулита НЕ подобрявате лимфообращението. Все едно да има здръстване по протежение на цялата магистрала, а вие със снегорин да се опитате да премахнете спрелите коли. Депата от целулит, подобно на колите от примера, няма къде да отидат, затова се запазват в тъканта и се налага антицелулитна след антицелулитна процедура да се прави с малък до никакъв дългосрочен ефект. Масажа с бамбукови пръчки от своя страна се концентрира върху подобряване на „потока по магистралата“ (от даденият пример по-горе). Увеличавайки проводимостта през проблемната тъкан се постига естествено очистване на „спрелите коли“, явяващи се натрупвания от целулит или други. Този лечебен масаж няма да ви намали талията, но със сигурност ще ви даде дълготрайно подобрение на лимфообращението ви, и така спомагащо пряко за имунитета ви.

Телефон за записване на масаж: 0885 314 878 

Лечебен масаж - Радостин Русев - Чакръкчия
Лечебен масаж – Радостин Русев – Чакръкчия

Източници

https://en.wikipedia.org/wiki/Massage

https://en.wikipedia.org/wiki/Lymphatic_system


автор – Радостин Русев

Лечебен масаж – Rade Center – Sofia

Едно мнение по „Лечебен масаж – Rade Center – Sofia

  • 20/01/2022 в 11:26 am
    Permalink

    Въпреки, че названието „чакръкчия“ е добило популярност, следва да се уточни, че подобно изписване е погрешно. „Чакръкчия“ произлиза от турската дума „чъкъкчъ“ /с ударение на последната сричка/, която от своя страна е производна на прилагателното име „чъкък“ със значение „изместен, изкълчен“.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Rade Center Call now