hands spiritual energy reiki

Рейки терапия

Името Рейки идва от Японските йероглифи Рей (霊, означаващ „вселена“, „дух“, „душа“) и Ки (също и Чи) (気, означаващ „енергия“, „живот“).
Популярен превод на Рейки е „лекуваща енергия от космоса“.

През 1922 г., след 21-дневно уединение за пост, молитва и медитация в планината Курама, Д-р Микао Усуи открива Рейки. Усуи казва, че е получил знанието за Рейки, както и духовната сила да прилага тази енергия и да инициира, да „настройва“ и другите към нея.

Рейки свързва, без да ограничава. Рейки стимулира, без да превъзбужда.
Рейки разделя, без да създава изолация.
Рейки успокоява, без да предизвиква скованост. Рейки насочва вниманието ни към живота и любовта в сърцето. Рейки създава яснота, без да води до трудности.
Рейки ни събужда и подкрепя развитието на всички неразкрити способности в нас.

В процеса на разработване на своята Рейки система, Д-р Микао Усуи събира и адаптира древната мъдрост от японските етични, духовни и лечителски традиции. Неговите най-популярни пет етични принципа, превърнали се по-късно в Рейки Принципи са:
• Точно днес не се гневи.
• Точно днес не се тревожи.
• Точно днес бъди благодарен.
• Точно днес работи усилено.
• Точно днес бъди добър с другите.

Системата Рейки е едновременно физическа и духовна практика. Днес милиони хора се възползват от нейните позитивни ефекти. Наричат я още "Универсална жизнена енергия", идваща от Вселената, Бог и вярата в доброто, което има безброй проявления. Рейки е подходяща за хора, които са решили да направят вътрешна промяна, които са осъзнали, че силата е вътре в тях, но усещат, че тя е намаляла, позагубила се е, вследствие начинът на живот. Нужна им е помощ и връзка с човек практикуващ рейки, който да възстанови енергийният баланс в тялото им. На рейки терапевта можете да разкаже свободно и открито за болката на тялото и душата. Все повече хората осъзнават, че всяка физическа болка е свързана с преживяна емоция. Тя може да не е от вчера или днес, а да се е случила много по-назад във времето, но умишлено да сме я подтиснали, омаловажили, или дори напълно пренебрегнали, за да не се признаем за слаби. Опитвайки се да скрием настроението, сълзите, несподелените си чувства, тревогите, можем да си причиним чисто физическа болка. Ако не признаем негативните си емоции дори пред себе си и се опитаме да ги забравим, за да “запазим достойнство”. В един момент обаче, при всеки човек грижата за здравето надделява.
Започваме да се питаме: Как да го възстановим?
Здравето не е само физическо явление. Ние не сме просто физическо тяло. Според най-простият модел телата ни са четири – физическо, емоционално, ментално и духовно. Енергийните тела наричаме “фини”. И те са особено важни за целият енергиен баланс на човек.

Когато аз преминах през нивата на Рейки, осъзнах, че тази енергия е част от моя духовен път. Тя изясни и намести някои мои предишни умения и усещания, и желанието ми да помагам на хората, което винаги съм носила в себе си. С помощта на моя учител Кирил Стоянов и вълнуващото присъствие на неговият учител Сатя Сай Баба, навлязох в тази атмосфера на единение с невидимото. Днес, когато имам сеанс, аз призовавам и двамата. И усещайки подрепата им, предавам чувството на благодарност и на човека, с когото общувам в този момент. Тези мигове за мен са магични! Рейки енергията се концентрира в ръцете на лечителя и носи топлина, спокойствие и увереност. А те дават възможност негативната енергия да напусне тези места в тялото на човека на които се е ‘складирала’ по един или друг начин, довеждайки до усещане на дискомфорт и напрежение.
Терапевтът въздейства като поставя ръцете си на определени важни точки по тялото, наречени енергийни центрове. (Ако желаете терапевтичният сеанс може да бъде извършен на фона на тиха, релаксираща музика, която помага за по-лесно спиране на потока на мислите.)
Лечебното време на Рейки е благословено време. Сълзите по време на Рейки терапия имат пречистваща сила, хората често споделят за усещане, че душата им трепти. Усещане на чиста благодарност, искреност, помирение са нормални преживявания по време на рейки сеанс. От духовна гледна точка, тази система раздвижва вътрешната сила на човека и така подпомага личностното развитие. Бързината на постигане на резултатите е индивидуална за всеки човек и до голяма степен зависи от осъзнаването на желанието за промяна и случването на самата промяна.
Аз съм само един посредник с най-добри намерения. Всичко е във вашия вътрешен усет, нагласа и възприемане на Рейки като възможност за промяна. А тя, промяната, ни дава силите да продължим напред, към подобряване на здравето, връзките с любимите ни хора, дейностите, които изпълват ежедневието ни с радост и веселие и ни дават чувството на щастие и увереност! Това, което правим днес, ще повлияе на нашето утре.

Често в лечебния процес се включва и ангелско присъствие, като подкрепа, в отговор на моите молитви, с които започвам всеки рейки сеанс. Наричам това присъствие “Анелска терапия”. За почти всяка емоция има съответстващ ангел. Нашият Ангел Хранител е първи, той се появява още в началото на сеанса и той следи за протичането му по най-добрия начин. Аз “слушам”, “виждам” и “говоря” едновременно с ангела, който участва в момента в терапията. Може да се намесят няколко ангела последователно. Ще спомена само три от тях – Ангелът на Чистотата, Ангелът на Справедливостта и Ангелът на Благодарността. С техните въпроси обикновено стигаме до спомени от детството, трудни моменти с родители и близки, забравени неприятни случки от миналото, които често са в основата на състоянието, което искаме да преодолеем днес.
Ангелите ни учат как да се освободим от чувството за вина от отминали ‘неправилни’ според нас и убежденията ни деяния: “Тези чувства ви отдалечават от духовния свят, по-добре се извисявайте до нас в спокойствието, радостта и добротата. Съвсем скоро идва време, в което комуникациите ни ще бъдат реалност. Всеки, който пожелае ще бъде с нас, ще бъдем като семейство! Дошло е времето всички ние да започнем да се готвим за предстоящите световни промени. Колективната енерия е по-бърза, по-силна и по-трайна, и това е залог за успеха на много нови терапии. За някои от тях ние сме първи помощници и това ни радва.” Предстоят нови промени в света и Рейки системата работи за това време, когато безусловната любов ще блика в сърцата ни.”

Ако оставим тази енергия без да я контролираме пряко, ще направим процеса на лечение приятен и напълно безопасен, защото Космическата енергия не прави грешки. Нужно е само добро намерение и голяма благодарност към нашите учители и ангелския свят.
Мостът, който Рейки изгради между Изтока и Запада, между свободната воля и себеотдаването, между любовта и мъдростта, ще се разраства все повече в следващите години.
Рейки ще расте и ще се обогатява, както самото Дърво на живота!

Можете да прочетете повече за терапевт Снежана Стоичкова, която прави тази процедура, на ТОЗИ ЛИНК

1 час и 30мин. Рейки терапия = 60 лв.

Rade Center Call now