Лицето е огледало на човешката душа.

Думите са на Цицерон и са изречени преди 2000 години.

Замисляли ли сте се, че във всеки момент от живота изражението на лицето показва чувствата и емоциите ни? Лицето е нашият орган на емоциите.
Когато си мислим за негативни преживявания от миналото и си представяме, че могат да се случат отново в бъдеще, ние несъзнателно стимулираме мимическите мускули и неусетно негативното изражение на лицето ни се връща. Ако подтискаме емоциите си, когато не искаме другите да разберат как се чувстваме, оставя своите следи в “стегнатата ни физиономия”, която ползваме като маска. Едно от най-често срещаните изражения е “дежурната усмивка”, с която демонстрираме, че всичко в живота ни е наред, дори и това далеч да не е така. Някои хора поддържат едно изражение на лицето, други имат в резерва две-три. Постоянното изражение на лицето се поддържа с постоянно напрежение в мускулите.

Децата имат открити, спокойни и естествено красиви лица. Да гледаш лицето на едно дете доставя удоволствие и чувство на лекота, и искрена радост.

Когато порастваме в нас все по-често се появяват емоции като гняв, тъга, болка, тревожност, страх – те могат да оставят трайни следи по кожата на лицето – линии и бръчки. Дори само умората, когато станем част от света на възрастните, е достатъчна за появяването на такива изменения по кожота на лицето. С времето толкова привикваме към това постоянно напрежение в мускулите на лицето, че спираме да го отчитаме. То влияе върху нормалното функциониране както на кожата, така и на подкожната съединителна тъкан. Получават се сраствания, нарушава се хидратацията и изхранването на клетките на епидермиса, кожата губи от еластичността си, отпуска се и придобива нездрав вид.

А чували ли сте, че връзката лице-емоции е двупосочна? Не само чувствата и емоциите ни се отразяват на лицето, а и обратното!

Знаете ли, че несъзнателно имитираме израженията на хората около нас?

Забелязвали ли сте, че в компанията на едни хора се чувствате добре, а при други сякаш не чак толкова добре? За това е толкова важно с какви хора общуваме.

Ако умишлено се правиш на „тъжен“ и изразиш с лицето си „тъга“, ще се почувстваш тъжен много скоро.
Ако пък се разсмееш, дори насила, дори за няколко секунди, настъпват промени в цялата нервната система, променят се нивата на ендорфините в тялото и можеш да влезеш в състоянието – „Всичко е наред, аз съм радостен и щастлив“.

Любопитно е, че докато за да се усмихнем са необходими само двата мускула изтеглящи ъгълчетата на устата нагоре, за да изразим негативно чувство е са необходими много повече мускули и повече енергия съответно. Знаете ли, че една от физическите причини за мигрената е натискът, който напрегнатите мускули по главата и врата, упражняват върху кръвоносните съдове, блокирайки по-този начин нормалното им функциониране?

А ако някак успеем да намалим това постоянно напрежение, което сме създали с негативните си чувства и емоции през годините на нашия живот, дали няма да се чувстваме по-добре? Дали всъщност няма да се подобри взаимодействието ни със самия живот, възвръщайки възможността за преживяване на всички емоции, но по един по-хармоничен начин?

Проучвания относно инстинктивните ни реакции към другите показват, че когато гледаме други хора в лицето, несъзнателната имитация на техните изражения е с цел да им покажем, че ние имаме същите чувства. Ако срещу вас стои човек със спокойно лице, вашето лице също ще стане спокойно. Ако отсреща някой се е намръщил, най-вероятно и на вас няма да ви е много усмихнато.

Идеята за красотата, според психолозите, се свежда до три основни характеристики и степента, в която притежаваме тези характеристики:
Спокойствие, симетрия и жизненост на лицето.

– Ако отстраните причината за напрежението в лицевите мускулите, лицето автоматично започва да изглежда по-спокойно.

– Няма хора с перфектна лицева симетрия. Намалявайки напрежението на мускулите обаче, степента на различие в лявата и дясната половина на лицето намалява и то става по-симетрично.

– Жизнеността на лицето се определя от способността за промяна на микроизраженията по време на общуване. Често казваме, че някой е надянал маска и с такива хора е трудно да се общува, защото никога не знаеш какво мислят. Тук малките мускулчета на лицето са от голямо значение и когато тяхната активност се стимулира, лицето става по-живо и по-изразително. Усмивката става наистина по-усмихната!

Реджуванс е холистична техника, при която терапевтът целенасочено и последователно въздейства върху различните групи лицеви мускули, като първо ги релаксира, а след това подобрява тонуса им. Методът работи в съответствие с физиологията на тялото. Не се използват кремове, серуми или електрически уреди. В резултат се подобряват кръвооросяването и еластичността на кожата, а фините мускулчета отговорни за изразяването на нашите емоции се събуждат и раздвижват, естествената жизненост на лицето се подобрява.

Ефектът от Режуванс техниката е сравним с резултата от лифтинг операция, но без риска от усложнения. Всичко се случва по един естествен, приятен и релаксиращ начин.

– Подобрява се тонусът на мускулатурата на лицето и кожата видимо се стяга

– Намалява размерът на порите

– Стимулацията на лимфния поток и кръбообращението елиминира токсините, подобрява се хидратацията и храненето на кожата, цветът на кожата се подобрява

– Фините бръчки изчезват напълно, а по-дълбоките се заглаждат

– Значително намаляват тъмните сенки под очите, а кожата под очите се стяга и освежава

– Контурът на лицето се подобрява

Заедно с това има и Бонус ефекти:

– облекчава главоболието и мигрената

– подобрява качеството на съня

– води до цялостна физическа релаксация и ви дарява със спокойна усмивка

Реджуванс успешно забавя процесите на стареене! Техниката е предназначена за всички, които се притесняват от хирургичните интервенции или са против да бъдат инжектирани различни химични субстанции в кожата им, но все пак държат да излеждат добре!

Реджуванс е терапия за естествено подмладяване на лицето, но и за подобряване на емоционалното състояние, благодарение на цялостната релаксация тялото довежда до интензивно усещане за приповдигнато настроение.
Тяло, мисли, емоции – всички са свързани в едно. Не забравяйте, не само емоциите влияят на тялото, а и обратното. Променяйки формата на напрежение във физическото ни тяло – можем да предизвикаме промяна на емоциите.

Това е и една от причините след Реджуванс терапия да се чувствате освен подмладени, също така радостни и пълни с енергия!

Повече за терапевт Антония Минева, която прави тази терапия, можете да прочетете на ТОЗИ ЛИНК

Повече за Реджуванс терапията можете да прочетете на ТОЗИ ЛИНК

Телефон за записване на час е 0885 350 557

Rejuvance – Реджуванс – масаж за лице

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Rade Center Call now