Alfalfa
Алфалфа

Люцерна (Алфалфа).   Време за покълване 5-7 дни.

Семената на люцерната са дребнички, жълто-кафяви на цвят. Те често по погрешка се определят като зърнена култура, но в действителност спадат към семейство Бобови. Първоначално люцерната се е отглеждала само В Северна Африка, обаче сега е разпространена в целият свят. В Америка всяка година се засяват с люцерна повече от 11 милиона хектара площ и семената й се продават в повечето специализирани магазини за продажба на природни (здравословни) хранителни продукти.
Кълновете на люцерната са сред най-разпространените видове кълнове и се смятат за един от продуктите с изключително ценни хранителни вещества. Богати са на витамин А, С, Е и К , а също така и на витамини от група В (особено В1, В6, B12) Освен това те съдържат калций, магнезий, фосфор, калий, желязо и такива важни микроелементи като селен и цинк. Когато ги оставим да покълнат на светло (не на директна светлина) количеството на техните ценни хранителни вещества се увеличава благодарение на хлорофила. В китайската традиционна медицина те се използват за използват за лечение на очни болести. Използват се също за облекчаване на алергии, артрит, язви, лош дъх (заради високото съдържание на хлорофил) и много други неразположения. Тъй като имат сравнително неутрален вкус, много добре се съчетават с почти всички видове зеленчуци в различни салати. Кълновете от люцерна могат да се добавят към различни салати, смутита и сандвичи.

При желание да си хапнеш пресни кълнове – заяви своето желание на Радо на телефон 0885314878 и той ще отгледа кълнове за теб.

Alfalfa Sprauts
Rade Center Call now